saveti za pisanje bloga

Saveti za pisanje bloga

Pisanje sadržaja je ključni elemenat SEO strategije.

Pretraživači cene relevantan i redovan sadržaj, a blog je najbolji način da se dođe do toga. Prvi problem je inspiracija o čemu pisati na svom blogu. Evo nekih saveta.

Čitanje drugih blogova

Dobar način da dođete do ideje o čemu pisati na svom blogu je da čitate druge blogove sa sličnom temom. Čitanje takvih blogova može vam dati inspiraciju o čemu pisati na svom. Već samo čitanje naslova može vam dati ideje o čemu da pišete. Nije problem i ako to objasnite na svoj način i dodate svoje mišljenje.

Aktuelni događaji

Još jedan način da se dođe do ideje o čemu pisati na blogu je pisanje o aktuelnim događajima. Pratite vesti iz oblasti kojima se bavi vaš blog a zatim pišite postove o tome. Uključite i vaše mišljenje ili komentar.

Vlastito iskustvo

Iskustvo iz svog rada takođe bi mogla biti odlična inspiracija za blog. Ako se vaši poznanici suočavaju sa određenim problemom, verovatno da i drugi ljudi imaju sličan problem. Ali morate biti sigurni da poštujete privatnost vašeg klijenta, prijatelja ili kolege, pa zatražite njihovu dozvolu za korištenje njegovog slučaja na vašem blogu.

Nastavak na idućem blogu

Ako imate skup ključnih reči koje želite da rangirate, trebalo bi razmisliti o pisanju serije blogova o istoj temi. Idealno bi bilo da pišete različite postove oko iste ključne reči. Jedan blog post obično dovodi do inspiracije za više blogova. Dok pišete post, držite se jedne teme. Ako primetite da govorite o mnogim stvarima u jednoj poruci i da je vaš post prilično dugačak, napravite više postova.

Komunikacija sa publikom

Pozovite publiku da ostavi svoje komentare na blogu, jer bi tako mogli dobiti povratne informacije ili neka pitanja.  Na većinu pitanja je lako odgovoriti, ali se neka možda neće odnositi na temu.. Takva pitanja mogu vam dati ideju za idući blog post.

Pročitajte i kako besplatno reklamirati sajt.