Pitanja u vezi izrade sajta

Najbolji i najbrži su  LiteSpeed serveri, a možemo ih zakupiti kod ContraTeam, gde je najbolji odnos cene i kvaliteta.

Konsultujte se sa nama pre odabira hosting paketa jer nema potrebe da plaćate skuplji ako i jeftiniji može završiti posao. Ako je u pitanju novi sajt svakako neće imati mnogo poseta u početku pa nema potrebe da bacate novac.

Možemo izvršiti zakup domena za Vas. Najviše se koriste sa znastavkom .com a u Srbiji su popularni i nastavci .rs ili co.rs. Ime domena može biti generičko, koje opisuje čime se bavite, npr. reklamasajta.com, izradareklama.com, ili brendirano kakva obično uzimaju firme. (3dsolutions, Frimont, Metalplast.) Naziv sajta može biti i Vaše ime ako blogujete ili ste javna licnost.(novakdjokovic.com)

Ne postoji neka bitna razlika između domaćih (.rs) i internacionalnih (.com, .net, .org) domena osim što je .rs domen za nijansu skuplji. Aklo ste ograničeni samo na Srbiju onda je poželjno da ima (.rs) u nastavku, što govori pretraživačima da ste usmereni na to tržište.

Moguće je kreirati email servis vezan za sajt ([email protected]) ukoliko hosting paket daje tu mogućnost. Takođe broj email adresa zavisi od hosting paketa koji ste zakupili.

Pripremite materijale koji treba da budu na sajtu (tekstove, slike, video snimke…) da bismo mogli što brže da radimo i završimo sajt.

Pre početka izrade sajta dobićete primere urađenih sajtova od kojih bi izabrali koji Vam se sviđa. Takođe možete pronaći neke sajtove koji Vam se dopadaju, da bismo imali predstavu o tome u kom pravcu treba da idemo prilikom izrade.

Po završetku izrade sajta i puštanja u rad, sajt postaje vidljiv istog trenutka dok na Google-u postaje vidljiv nakon nekoliko dana, u zavisnosti od toga kad će Google roboti preći preko sajta.