Web Dizajn

Pitanja u vezi izrade sajta

Za početak navedite kakav sajt Vam je potreban (telefon: 061/615-9922; imejl:[email protected] ili preko kontakt forme). Posle procene dobićete povoljnu cenu.

Sledeći koraci su:

 1. Zakup domena i hostinga – u dogovoru sa Vama (Šta su domen i hosting?)
 2. Izbor teme i dizajna. (WordPress premium tema)
 3. Priprema sadržaja za sajt (logo, tekstovi, slike …).
 4. Izrada i testiranje sajta. (rok izrade je oko nedelju dana, zavisno od vaših zahteva)
 5. Na kraju je red na Vas, da izvršite detaljan pregled urađenog. Ako je potrebno izvršiti određene korekcije, uradićemo to odmah.

Početna stranica

Ovo je osnovna stranica sajta na koju posetioci dolaze kada upišu ime Vašeg domena.

O nama

Stranica gde posetiocima kažete nešto više o Vama i poslu.

Proizvodi (ili Usluge)

Stranica za vaše proizvode ili usluge. Namena, opis, karakteristike,  prednosti, cene…

FAQ

Posetioci često imaju pitanja, a stranica sa često postavljanim pitanjima može im pomoći da pronađu odgovore.

Portfolio(ili Galerija)

Posetioci će možda želeti da vide primere Vašeg rada, a strana portfelja je mesto na kome ih prikazujete.

Testimonials

Posetioci će možda želeti da vide preporuke kupaca. Ova stranica je mesto na kome ih možete prikazati.

Blog(ili Vesti)

Vaš blog je prilika da posetiocima date savete ili ih obavestite o nečem novom.

Kontakt

Ovde omogućavate posetiocima da vas kontaktiraju. Kontakt podaci, forma i mapa za prikaz lokacije.

Pravila o privatnosti

Ovde obaveštavate posetioce kako ćete obraditi njihove lične podatke i u skladu sa GDPR-om.

Pre početka izrade sajta dobićete primere urađenih sajtova od kojih bi izabrali koji Vam se sviđa. Takođe možete pronaći neke sajtove koji Vam se dopadaju, da bi imali predstavu o tome u kom pravcu treba da idemo prilikom izrade. Pogledajte porfolio radove.

Uobičajeni podaci su: Vaši lični podaci, podaci Vaše firme, logo firme(ako ga imate), opis čime se bavite, broj telefona, adresa, zatim tekst i slike(o vama ili firmi, slike proizvoda ili slike poslovnog prostora, opisi proizvoda ili usluga i slično…).

Možemo izvršiti zakup domena za Vas. Najviše se koriste sa nastavkom .com a u Srbiji su popularni i nastavci .rs ili co.rs. Ime domena može biti generičko, koje opisuje čime se bavite, npr. reklamasajta.com, izradareklama.com, ili brendirano kakva obično uzimaju firme. (3dsolutions, Frimont, Metalplast.) Naziv sajta može biti i Vaše ime ako blogujete ili ste javna licnost.(novakdjokovic.com)

U zavisnosti od ciljne grupe Vašeg sajta zavisi i koja je ekstenzija najbolja za Vas. Savet da uzmete domen one zemlje u kojoj žive korisnici Vaših proizvoda ili usluga. Ukoliko je ciljna grupa Vašeg sajta Srbija, najbolje je registrovati .rs ekstenziju.  Ako je negde u inostransvu npr. Kanada .ca, Francuska .fr ili  Amerika .us. Ukoliko je ciljna grupa medjunarodna preporučujemo da registrujete medjunarodne ekstenzije .com, .net., .org i ostale slobodne domene. Domen .com je univerzalan i lako se pamti.

Whois zaštita je sakrivanje podataka o vlasniku domena. Ukoliko ne želite da se vidi da ste vi vlasnik domena možete zatražiti whois zaštitu.  Preporučujemo da se aktivira odmah kada i registracija domena, kako bi vaši podaci od početka bili zaštićeni na internetu.

Najbolje je registrovati domen prema kojem će vas prepoznati na internetu i po mogućstvu da bude što kraći. Treba paziti da ne bude previše kratko, ali svakako ne preporučujemo da bude duže od 15-20 karaktera. Ne zaboravite da će i vaša email adresa imati u sebi ime vašeg domena i da ne treba da bude predugačka.

Najbolji i najbrži su  LiteSpeed serveri, a možete ih zakupiti kod ContraTeam,  gde je najbolji odnos cene i kvaliteta.

Konsultujte se sa nama pre odabira hosting paketa jer nema potrebe da plaćate skuplji ako i jeftiniji može završiti posao. Ako je u pitanju novi sajt svakako neće imati mnogo poseta u početku pa nema potrebe da bacate novac.

I to je moguće, Vaš sajt možemo postaviti na poddomen na našem serveru npr. vassajt.top.in.rs.
Uslov je da sajt bude manji, tj. da troši malo prostora.

WordPress je najpoznatija CMS(Content Management System) platforma za izradu sajtova. Baziran je na otvorenom kodu i ima veliku podršku jer na njemu radi veliki broj stručnjaka. Najviše sajtova u svetu izrađeno na WordPress platformi.

Ono što WordPress izdvaja od drugih je lako upravljanje sadržajem sajta. Jednostavna kontrolna tabla omogućuje i onima koji ne poznaju programiranje da uz kraću obuku mogu sami da dodaju nove sadržaje na sajt.

Generalno se mogu koristiti za bilo koju namenu, ali se tematski najčešće koriste za:

 • Prezentacije firmi
 • E-Commerce / internet prodavnice
 • Blog / Magazin / Vesti
 • Prezentacije hotela ili smeštaja
 • Umetnost
 • Nekretnine
 • Muzičke bendove
 • Oglase

Tema predstavlja šablon koji se instalira na WordPress platformu, na osnovu koga se radi sajt. Svaka tema daje veliki broj mogućnosti da uz adekvatno znanje pravimo jedinstvene sajtove. Ono što razlikuje besplatne od premium tema jesu upravo te mogućnosti dizajniranja. Besplatne teme imaju mnogo manje mogućnosti i često se određeni zahtevi klijenata ne mogu ispoštovati na besplatnim temama. Za razliku od njih premium teme imaju mnogo više opcija i mnogo lepši dizajn. Na izradi premium tema rade timovi stručnjaka.

Cene premium tema se najčešće kreću u rasponu od 50€ do 80€.

Gotovo sve premium teme imaju svoje probne(demo) verzije, tako da možete unapred videti kakav dizajn bi Vam najviše odgovarao.

Kada nam pošaljete upit za izradu sajta, mi ćemo sagledavanjem Vaših zahteva ponuditi na kojoj WordPress temi bi mogli uraditi sajt.

Da, moguća je samo instalacija WordPress-a na server, WP teme, demo i podešavanje.

Nema problema. Pošaljite nam koji dodatak želite da instaliramo za vas i mi ćemo postaviti dodatak na vaš sajt.

Cena izrade sajta zavisi od želja i zahteva koje treba da ispuni jer se svaki web sajt  posebno planira i radi. Cena zavisi od velikog broja faktora, kao što su: broj web stranica, količina podataka, dinamička ili statička platforma, obrada fotografija, web sajt sa ili bez baze podataka, SEO i pozicioniranje,  koja CMS platforma, itd. Pogledajte cene izrade sa popustom.

Za svaki urađeni sajt imamo kopiju tako da vrlo brzo možemo uraditi isti ili sličan, što smanjuje cenu izrade. Za posebne zahteve i izgled cena je veća.

Ne, izrada sajta je jednokratna usluga. Jedino što obnavljate su hosting i domen koji se obnavljaju jednom godišnje.

Moguće je kreirati email servis vezan za sajt ([email protected]) ukoliko hosting paket daje tu mogućnost. Takođe broj email adresa zavisi od hosting paketa koji ste zakupili.

Po završetku izrade sajta i puštanja u rad, sajt postaje vidljiv istog trenutka dok na Google-u postaje vidljiv nakon nekoliko dana, u zavisnosti od toga kad će Google roboti preći preko sajta.

WordPress CMS je napravljen tako da sami možete dodavati nove članke (tekst i slike) i održavati sajt sa osnovnim poznavanjem interneta. Dakle, nije potrebno da budete ekspert ili programer da bi ste vodili sajt. Ukoliko negde zastanete i treba vam pomoć naša profi podrška je tu. WordPress Tutorijal.

Radimo redovno održavanje i popravku sajtova ukoliko bude nekih problema.
Više o održavanju WordPess sajta.

Naravno, imamo Google i Facebook sertifikate o stručnosti.  Reklamiranje Vaše firme Google(AdWords) i Facebook oglasima(Business). U zavisnosti od cilja oglašavanja biramo tip kampanje, lokaciju i publiku. Dobijate promo kod vrednosti 50$.

Možete pozvati tel. 061/615-9922 poslati poruku na email [email protected] preko kontakt forme na ovom sajtu, ili na FB profil, ili FB stranicu.