Web Dizajn

Pitanja u vezi izrade sajta

Ako mislite da se ozbiljno bavite nekim poslom preko Interneta onda jeste!  Za razliku od društvenih mreža gde ste ograničeni prostorom, reklamama i raznim pravilima, na svom sajtu možete se mnogo detaljnije predstaviti publici i povećati domet poslovanja.. Možete do detalja predstaviti svoju uslugu/proizvod, postaviti online prodavnicu,  fotografije i video prezentaciju, komunicirati online sa posetiocima, praviti bazu klijenata i dr.  Samim tim veća je i verovatnoća da ćete povećati prodaju i prihode. Preko analitike je moguće pratiti  broj poseta i odakle stizu, koji proizvodi/usluge ih zanimaju i prema tome usmeravati reklamu.

Možemo izvršiti zakup domena za Vas. Najviše se koriste sa nastavkom .com a u Srbiji su popularni i nastavci .rs ili co.rs. Ime domena može biti generičko, koje opisuje čime se bavite, npr. reklamasajta.com, izradareklama.com, ili brendirano kakva obično uzimaju firme. (3dsolutions, Frimont, Metalplast.) Naziv sajta može biti i Vaše ime ako blogujete ili ste javna licnost.(novakdjokovic.com)

U zavisnosti od ciljne grupe Vašeg sajta zavisi i koja je ekstenzija najbolja za Vas. Savet da uzmete domen one zemlje u kojoj žive korisnici Vaših proizvoda ili usluga. Ukoliko je ciljna grupa Vašeg sajta Srbija, najbolje je registrovati .rs ekstenziju.  Ako je negde u inostransvu npr. Kanada .ca, Francuska .fr ili  Amerika .us. Ukoliko je ciljna grupa medjunarodna preporučujemo da registrujete medjunarodne ekstenzije .com, .net., .org i ostale slobodne domene. Domen .com je univerzalan i lako se pamti.

Whois zaštita je sakrivanje podataka o vlasniku domena. Ukoliko ne želite da se vidi da ste vi vlasnik domena možete zatražiti whois zaštitu.  Preporučujemo da se aktivira odmah kada i registracija domena, kako bi vaši podaci od početka bili zaštićeni na internetu.

Najbolje je registrovati domen prema kojem će vas prepoznati na internetu i po mogućstvu da bude što kraći. Treba paziti da ne bude previše kratko, ali svakako ne preporučujemo da bude duže od 15-20 karaktera. Ne zaboravite da će i vaša email adresa imati u sebi ime vašeg domena i da ne treba da bude predugačka.

Najbolji i najbrži su  LiteSpeed serveri, a možemo ih zakupiti kod ContraTeam,  gde je najbolji odnos cene i kvaliteta ili Adriahost.

Konsultujte se sa nama pre odabira hosting paketa jer nema potrebe da plaćate skuplji ako i jeftiniji može završiti posao. Ako je u pitanju novi sajt svakako neće imati mnogo poseta u početku pa nema potrebe da bacate novac.

I to je moguće, Vaš sajt možemo postaviti na poddomen na našem serveru npr. vassajt.top.in.rs.
Uslov je da sajt bude manji, tj. da troši malo prostora.

Generalno se mogu koristiti za bilo koju namenu, ali se tematski najčešće koriste za:

  • Prezentacije firmi
  • E-Commerce / internet prodavnice
  • Blog / Magazin / Vesti
  • Prezentacije hotela ili smeštaja
  • Umetnost
  • Nekretnine
  • Muzičke bendove
  • Oglase

Cena izrade sajta zavisi od želja i zahteva koje treba da ispuni jer se svaki web sajt  posebno planira i radi. Cena zavisi od velikog broja faktora, kao što su: broj web stranica, količina podataka, dinamička ili statička platforma, obrada fotografija, web sajt sa ili bez baze podataka, SEO i pozicioniranje,  koja CMS platforma, itd. Pogledajte cene izrade sa popustom.

Za svaki urađeni sajt imamo kopiju tako da vrlo brzo možemo uraditi isti ili sličan, što smanjuje cenu izrade. Za posebne zahteve i izgled cena je veća.

Ne, izrada sajta je jednokratna usluga. Jedino što obnavljate su hosting i domen koji se obnavljaju jednom godišnje.

Da, moguća je samo instalacija WordPress-a na server, WP teme, demo i podešavanje.

Početna stranica

Ovo je osnovna stranica sajta na koju posetioci dolaze kada upišu ime vašeg domena.

O nama

Stranica gde posetiocima kažete nešto više o vama i vašem poslu.

Proizvodi i usluge

Stranica za vaše proizvode ili usluge. Namena, opis, karakteristike,  prednosti, cene…

FAQ

Posetioci često imaju pitanja, a stranica sa često postavljanim pitanjima može im pomoći da pronađu odgovore.

Portfolio

Posetioci će možda želeti da vide primere vašeg rada, a strana portfelja je mesto na kome ih prikazujete.

Testimonials

Posetioci će možda želeti da vide preporuke kupaca. Ova stranica je mesto na kome ih možete prikazati.

Blog

Vaš blog je prilika da posetiocima date savete ili ih obavestite o nečem novom.

Kontakt

Ovde omogućavate posetiocima da vas kontaktiraju. Kontakt podaci, forma i mapa za prikaz lokacije.

Pravila o privatnosti

Ovde obaveštavate posetioce kako ćete obraditi njihove lične podatke i u skladu sa GDPR-om.

Moguće je kreirati email servis vezan za sajt ([email protected]) ukoliko hosting paket daje tu mogućnost. Takođe broj email adresa zavisi od hosting paketa koji ste zakupili.

Uobičajeni podaci su: vaši lični podaci, podaci vaše firme, logo firme (ako ga imate), opis čime se bavite, vaš broj telefona, adresa, zatim tekst i slike (o vama ili firmi, slike proizvoda ili slike poslovnog prostora, opisi vaših proizvoda ili usluga i slično…).

Pre početka izrade sajta dobićete primere urađenih sajtova od kojih bi izabrali koji Vam se sviđa. Takođe možete pronaći neke sajtove koji Vam se dopadaju, da bi imali predstavu o tome u kom pravcu treba da idemo prilikom izrade. Pogledajte porfolio radove.

Nema problema. Pošaljite nam koji dodatak želite da instaliramo za vas i mi ćemo postaviti dodatak na vaš sajt.

Po završetku izrade sajta i puštanja u rad, sajt postaje vidljiv istog trenutka dok na Google-u postaje vidljiv nakon nekoliko dana, u zavisnosti od toga kad će Google roboti preći preko sajta.

WordPress CMS je napravljen tako da sami možete dodavati nove članke (tekst i slike) i održavati sajt sa osnovnim poznavanjem interneta. Dakle, nije potrebno da budete ekspert ili programer da bi ste vodili sajt. Ukoliko negde zastanete i treba vam pomoć naša profi podrška je tu. WordPress Tutorijal.

Naravno, imamo Google i Facebook sertifikate o stručnosti.  Reklamiranje Vaše firme Google(AdWords) i Facebook oglasima(Business). U zavisnosti od cilja oglašavanja biramo tip kampanje, lokaciju i publiku. Dobijate promo kod vrednosti 50$.

Možete pozvati tel. 061/615-9922 poslati poruku na email [email protected] preko kontakt forme na ovom sajtu, ili na FB profil, ili FB stranicu.