Internet zarada

Pretraživač poslova

Okvir za pretragu poslova preko Jooble.

Zemlja:
Jooble Srbija
Jooble Hrvatska
Jooble Bosna i Hercegovina
Posao, poslovi

Careerjet je internet pretraživač poslova dizajniran da korisniku olakša proces pronalaženja posla. Mapira veliki izbor ponuda za poslove dostupnih na internetu u jednu veliku bazu podataka. Korišćenjem brzog i jednostavnog interfejsa korisnik može pretraživati ovu bazu podataka i posetiti pojedinačno svaki sajt. Ponude za posao nisu hostovane od Careerjet i korisnici se uvek preusmeravaju na originalni spisak poslova. U osnovi, Careerjet deluje kao usmerivač saobraćaja do tih sajtova. Mreža Careerjet pretraživača poslova obuhvata više od 90 zemalja, sa posebnim interfejsima koji su prevedeni na 28 jezika.

Koristi pametne agente koji rade na klasteru umreženih računara, skeniraju veb i identifikuju oglase za posao na internetu, kako sa malih sajtova agencija za zapošljavanje, tako i sa velikih sajtova, koji generišu hiljada radnih mesta. Oglasi se skeniraju svakodnevno a pronađeni poslovi se dodaju indeksu posla. Preko 58.000 skeniranih sajtova dnevno..

Traženje posla

Traženje posla je ozbiljan proces kome se treba posvetiti. Potrebno je imati pripremljenu poslovnu biografiju pre nego što počnete sa pretraživanjem poslova na nekom od sajtova koji možete naći na donjoj listi. Kada se registrujete na nekoj platformi počnite da pratite ponudu poslova ali se ne prijavljujte se na sve i svašta, već samo na ono što ste sigurni da imate najveće šanse da budete primljeni. Nemojte svima slati isti CV, već svoj CV prilagodite konkretnom poslu za koji konkurišete.

Iako se na webu može naći veliki broj slobodnih radnih mesta, najbolje stranice za traženje posla imaju alate za pretraživanje koji su brzi i jednostavni za korištenje i omogućavaju vam da pretražujete na osnovu vrste posla koji tražite, vaše lokacije i dr. kriterijuma koje odaberete.

Najpoznatiji sajtovi za traženje posla:

 1. poslovi.infostud.com
 2. rs.jooble.org
 3. careerjet.rs
 4. lakodoposla.com
 5. klikdoposla.com
 6. posao.oglasi.rs
 7. sljaka.com
 8. ponudaposlova.com
 9. poslovi.rs
 10. zaposlenje.org
 11. nsz.gov.rs

Na većini se možete registrovati, postaviti CV, upisati na email listu i periodično dobijati ponudu poslova iz oblasti koje tražite.  Možete naći puno korisnih informacija. Ukoliko tražite posao isključivo iz IT sektora možete pokušati preko sajtova itposlovi.info ili itposlovi.com.

Ukoliko Vas zanima da radite od kuće kao freelancer pročitajte o tome; Kako zaraditi kao freelancer.