besplatni kursevi sa sertifikatom

Besplatni kursevi sa sertifikatom

U svetu internet marketinga ima zaista mnogo kurseva tako da je početniku teško da se snađe. Google, Facebook, SEO, SEM, Email, analize… Odakle početi i od koga učiti? Veliki broj agencija nudi razne vrste marketing kurseva, često po visokim cenama. Ali učenje digitalnog marketinga ne mora biti teško a ni skupo. Vodeće kompanije u ovoj oblasti napravile su besplatne kurseve koji su dostupni svima pa imate priliku da naučite o svemu što vas zanima. Kasnije možete unovčiti to znanje.

Ovo su neki od najboljih online marketing kurseva jer su ih napravile kompanije kojima je to specijalnost. Za svaki je obezbeđen sertifikat.

 1. Kurs Google Analitike
 2. Osnove AdWords-a
 3. AMA Professional Certified Marketer
 4. Inbound marketing
 5. Content marketing
 6. SEO kurs
 7. Social Media Analytics
 8. E-mail marketing
 9. Monitoring društvenih medija
 10. Kurs digitalnog marketinga
 11. Digitalna Garaža

1. Kurs Google analitike

Kompanija: Google
Trajanje kursa: 3,5 sati
Sertifikat: Da
Google analitika je usluga koja prati promet na vašem veb sajtu i pruža vam korisne izveštaje o načinu na koji se posetioci ponašaju kada stignu tamo. Analitika prikuplja podatke praćenjem korisnika koji dolaze od organske(neplaćene) pretrage , CPC (cene po kliku ili plaćene kampanje), e-pošte (saobraćaj iz e-mail kampanja) i korisnika koji su stigli direktno kucanjem vaše veb stranice u pretraživač.

Kurs je podeljen na dva odvojena segmenta, početni i srednji, i jedan je od najboljih kurseva za digitalni marketing. Možete se pridružiti Akademiji za oglase.

2. Osnove AdWords-a

Kompanija: Google
Trajanje kursa: 2,5 sata +
Sertifikat: Da*
Još jedan kurs koji je važan ako želite ući u svet digitalnog marketinga je AdWords Osnove. On pokriva osnovne koncepte i funkcije platforme za onlajn oglašavanje AdWords, kao i posebnosti modaliteta oglasa – pretraga, prikaz, mobilni, video, kupovina i drugo. To je sjajan kurs za početak rada sa platformom i za učenje kako napraviti Google oglase.

* Da bi dobili sertifikat u Google AdWords-u, potrebno je da preuzmete kurs AdWords Fundamentals i još jedan po vašem izboru iz iste grupe npr. Google kupovinu ili AdWords Mobile. Na Akademiji za oglase možete izabrati opcije.

3. AMA Professional Certified Marketer

Kompanija: Linkedln
Trajanje kursa: 44 sata
Sertifikat: Da

AMA Professional Certified Marketer u digitalnom marketingu je zbirka od 20 video zapisa koje predstavlja LinkedIn u saradnji sa American Marketing Association. Ovaj kurs pokriva skoro sve osnove digitalnog marketinga, uključujući mobilne i online platforme, SEO, SEM, marketing sadržaja, e-poštu i socijalne mreže.

Kurs je deo platforme LinkedIn Learning, koji dolazi sa Premium planovima profesionalne mrežne platforme – međutim, dobijate besplatni probni period od 30 dana da biste probali LinkedIn Premium, što vam daje dovoljno vremena da prođete kurs bez plaćanja. Prijavite se na Linkedln.

4. Inbound marketing

Kompanija: HubSpot
Trajanje kursa: 4,5 sati
Sertifikat: Da
Inbound Certification je kurs koji je razvila jedna od vodećih kompanija u programu B2B Marketing i Sales Automation HubSpot. Sastoji se od 12 predavanja koja vas vode kroz četiri faze uvodne metodologije. Na ovom kursu ćete saznati kako optimizovati svoju veb stranicu kako biste povećali promet, izgradili efikasne odredišne stranice i poboljšali svoje prodajne veštine. Ispit se sastoji od 60 pitanja koja treba rešiti u vremenskom roku od 90 minuta.

Da biste dobili sertifikat za Inbound Marketing, pređite na HubSpot Akademiju.

5. Content marketing

Kompanija: HubSpot
Trajanje kursa: 6 sati
Sertifikat: Da
Jedan od najboljih kurseva za digitalni marketing je nesumnjivo Content Marketing Certifikat na HubSpot akademiji. Sastoji se od 44 video klipova podeljenih u 4 odeljka koji vas uče kako efikasno razviti strategiju sadržaja što dovodi do privlačenja novih kupaca i pretvaranja posetioca u potencijalne kupce. Prijava na HubSpot.

Da bi dobili certifikat morate položiti ispit i / ili 15 fakultativnih kvizova. Ispit se sastoji od 60 pitanja koje treba rešiti u roku od 90 minuta.

6. SEO kurs

Kompanija: Moz
Trajanje kursa: 3,5 sati
Sertifikat: Da
Kurs za SEO je razvio Moz, jedna od vodećih kompanija na globalnom tržištu u softveru za inbound marketing i marketing analitike. Ima ekskluzivni fokus na Search Engine Optimization, i savršen je za početnike koji žele naučiti kako da optimizuju svoju veb lokaciju kako bi dobili maksimalnu organsku vidljivost. Prijavite se na Udemy.

Po završetku kursa moći ćete da unapredite unutrašnje i spoljne aspekte vaše veb lokacije i značajno povećate saobraćaj na vašem sajtu.

7. Social Media Analytics

Kompanija: Kuintli
Trajanje kursa: 1+ sati *
Sertifikat: Da
Cilj Kuintli kursa analitike socijalnih medija je da uvede početnike u osnovne principe analize društvenih medija i najvažnije indikatore koje svaki marketer treba da zna kako da meri. Na ovom kursu ćete saznati kako pristupiti analizi situacije, identifikovati ciljeve zasnovane na podacima, identifikovati najvažnije KPI za vaše poslovanje i kako napraviti i analizirati izveštaje. Prijavite se na Quintly.
* Kurs se sastoji od teksta i video zapisa, tako da vreme potrebno za kompletiranje zavisi od svake osobe.

8. E-mail marketing

Kompanija: HubSpot
Trajanje kursa: 3,5 sati
Sertifikat: Da
Još jedan od najboljih besplatnih kurseva za digitalni marketing je E-mail marketing sertifikacija od strane HubSpot Akademije, koja je dizajnirana oko segmentacije, e-mail dizajna, isporuke i optimizacije E-mail marketing strategija. Sastoji se od 9 glavnih lekcija sa ukupnim trajanjem od 3,5 sata, i moraćete odgovoriti na 60 pitanja kako bi ste dobili sertifikat. Prijava na HubSpot.

9. Monitoring društvenih medija

Kompanija: Udemi
Trajanje kursa: 7,5 sati
Sertifikat: Da
Na ovom kursu za društvene medije, naučićete kako da pronađete ključne reči, uredite sadržaj, kako da napravite spiskove onlajn uticaja, i sl. Štaviše, možete da naučite najbolju strategiju za praćenje LinkedIn-a i Facebook-a radi poboljšanja vidljivosti brenda na Internetu. Prijava na Udemy.

Kurs se sastoji od nekoliko sati video i audio materijala, sa neograničenim pristupom i sa desktopa i mobilnog telefona.

10. Kurs digitalnog marketinga

Kompanija: SemRush
Trajanje kursa: 52 sati
Sertifikat: Da

Veliki broj lekcija iz Digitalnog marketinga, koje uključuju Content marketing, SEO, PPC, SMM…
Kurs je besplatan i sastoji se od video lekcija sa pristupom preko desktopa i mobilnog telefona.
Prijava na SemRush akademiju.

11. Digitalna Garaža

Kompanija: Google
Sertifikat: Da

Projekat je započet u Lidsu, sa ciljem da se edukuju vlasnici lokalnih biznisa, a zatim je nastavio da se širi i po drugim gradovima Engleske. Usledila je online varijanta po celom svetu koja je dobila i srpsku verziju. Sadrži sve najbitnije u vezi Marketinga. Kurs se sastoji od 26 tema podeljenih u 106 video lekcija. Na kraju svake sledi testiranje. Prijava na Digitalnu Garažu.

Regionalna agencija za razvoj i evropske integracije Beograd d.o.o. organizuje besplatne obuke koje imaju za cilj razvoj profesionalnih veština potencijalnih preduzetnika. Više o programu na rarei.rs/edukacija

Na sajtu www.loecsen.com možete pronaći veliki broj besplatnih kurseva za različite strane jezike. Pored uobičajenih jezika kao što su engleski, nemački, italijanski, francuski možete naučiti i osnove hebrejskog, arapskog ili čak bretonskog jezika.

Tražite online posao? Pročitajte o Internet zaradi.