najcesće greške

Nepostojanje strategije za nastup

Kada počinjete posao, pravo pitanje je zapravo čime želite da se bavite. Morate imati jasan cilj šta hoćete, kako to postići, kako sebe predstaviti, tj. kakvu poruku poslati drugima. Neki bi rekli biznis plan. Ako često menjate planove i nastupe, time šaljete konfuznu sliku o sebi i  stvarate nepoverenje kod kupaca.

Otvaranje naloga na mnogo društvenih mreža

Nema potrebe imati naloge na velikom broju društvenih mreža, dovoljno je biti na onim najfrekventnijim. Treba biti redovan jer nalozi na kojima se dugo ništa ne objavljuje ne ulivaju poverenje. Posetioci će se pitati jel taj posao još uvek radite.

Lažni pratioci i fanovi

Kvantitet ne mora garantovati i kvalitet. Pratioci i fanovi bi trebale biti osobe koje se bave sličnim poslom kako biste razmenili iskustva, kao i oni koji bi mogli postati vaši klijenti ili kupci. Cilj je uspostaviti kontakt i saradnju, a ne gomilati broj fanova tek da bi ih imali što više. Imajte na umu i da FB stalno smanjuje domet objava tako da lažni prijatelji i fanovi vremenom više smetaju nego što koriste.

Previše pričanja o poslu

Društvene mreže su pre svega namenjene druženju. Ako pišete samo o sebi i svom poslu verovatno ćete postati dosadni. Povremeno treba objaviti tuđi sadržaj, ili nešto relevantno a da nije direktno povezano sa poslom kojim se bavite. Neki zanimljiv ili zabavan sadrzaj takođe će privući posetioce, kao i nove fotografije ili video.

Previše objavljivanja u kratkom periodu

Objavljivanje postova jedan za drugim, na istom mestu, u kratkom periodu može postati dosadno publici. Mogli bi odbiti da prate vaše objave! Objave treba da budu sistematične, na određeni period, zavisno od mesta gde objavljujete..Ako se radi o oglasnim grupama u principu se češće objavljuje u onima sa većim brojem članova.

Nedovoljna društvenost

Posetioci koji objavljuju nešto ili šalju poruke očekuju i da odgovorite na to.
Odgovaranje i komentarisanje izgrađuje poverenje i prisnost. To je i dobar način za početak saradnje.

Vreme

Ovo malo ko pominje, ali je veoma bitno kako se nebi razočarali. Veći uspeh na Internetu nije moguće postići preko noći(osim ako ne uložite veliki novac). Imajte na umu da je Internet pretrpan, i da nije lako probiti se do onih na vrhu, koji već godinama rade isti posao. Kod većine poslova pominje se neki period od par godina. Ali vreme prolazi i ovako i onako pa je bolje iskoristiti ga i početi što pre..