saveti za uspešan marketing

Saveti za uspešan marketing

Internet marketing (engl. Internet marketing) predstavlja skup strategija i tehnika koje koriste internet kao kanal poslovne komunikacije za podršku ostvarivanja generalnih marketinških ciljeva organizacije ili preduzeća.(Wikipedia)

SEO, odredišne stranice, društveni mediji, marketing putem e-pošte, PPC marketing, baze podataka..

Možda ćete iskoristiti sve ove stvari, ili neke od njih. Ali šta je najbolje?

Ne morate znati sve o marketingu da biste se reklamirali.

Pročitajte nekoliko saveta!

Marketing plan

Osnova dobrog marketing plana je istraživanje tržišta. Svaki proizvod ili usluga ima svoju konkurenciju koju treba upoznati kako biste mogli da formulišete sopstvenu strategiju konkurentnosti. Marketing plan sadrži podatke koji se odnose na kupce, konkurenciju i granu kojoj biznis pripada. Ovde je potrebno jasno definisati potrebe kupaca i videti ko su potencijalni korisnici proizvoda ili usluge (ciljna grupa).

Strategija

Marketing strategija bi trebalo obuhvatiti:

  • Na koga ciljate svojim marketingom
  • Gde ćete ciljati svoju publiku
  • Kakvu akciju želite da preduzmu
  • Kako je prošao proces, neka vrsta merljivosti strategije.

Postojanje strategije će dati marketingu smer, svrhu i merljivost.
Pročitajte više o marketing strategiji.

Veb sajt

Od vitalnog je značaja da se vaša veb stranica ažurira redovno, jer će korisnici potražiti verodostojnost vašeg poslovanja i doneti odluku. Ponudite kvalitetan sadržaj onoga što radite, iskaze od drugih kupaca, koristite jednostavan jezik i olakšajte stupanje u kontakt. Redovno dodavanje kvalitetnog sadržaja je i odličan način za poboljšanje rejtinga sajta kod pretraživača. Akcija – Izrada sajta povoljno.

SEO

Optimizacija pretraživača je presudna za osiguranje vašeg poslovanja na mreži. Korišćenje ključnih reči i relevantnog sadržaja na vašoj veb lokaciji će povećati vaše šanse da budete prikazani na prvoj stranici u rezultatima pretraživača. Postoji mnogo faktora koji dolaze u SEO koji uključuje algoritme i pravila tako da je najbolje angažovati stručnjaka.  Pogledajte koji su Faktori SEO optimizacije.

Društvene mreže

Kada kreirate strategiju, morate uključiti i društvene mreže u marketing. Korišćenje društvenih mreža zajedno sa online oglašavanjem i veb sajtom povećava vašu prisutnost, čineći vaš posao verodostojnijim i koga je lako pronaći na mreži. Društvene mreže su odličan način za deljenje sadržaja vašeg sajta i možete na njima postaviti linkove ka vašim stranicama. Pročitajte; Kako se reklamirati preko društvenih mreža.

Analitika

Analitika je od suštinskog značaja za merenje ishoda marketinga, ali takođe vam pruža uvid u strategije koje funkcionišu, demografiju vaših posetilaca i praćenje konverzije. Informacije koje možete izvući iz svoje analitike pružaju pomoć u budućim marketinškim strategijama. Npr. ako analitika pokaže da su pojedine teme sa bloga dosta posećene treba nastaviti sa objavama u tom pravcu.

Koliko se bavite ovim stvarima?

Ako vam je potrebna pomoć u reklamiranju možete mi se obratiti.  kontakt.