Besplatni Google alati

Google nudi veliki broj besplatnih alata za firme za pojedince.

Tu su alati za produktivnost i komunikaciju, digitalni marketing, razvoj veb stranica i aplikacija, čuvanje podataka i još mnogo toga.

Poslovni alati

Google profil preduzeća vam omogućava da upravljate izgledom vašeg preduzeća na Google pretraživanju i Mapama. Uz poslovni profil, možete se povezati s klijentima, objavljivati ​​ažuriranja, navesti svoje proizvode i usluge, prihvatiti online narudžbe i još mnogo toga.

Google poslovni profil

Google za maloprodaju je resurs za upravljanje Googleovim maloprodajnim alatima. Pruža integrirane uvide, upravljanje kampanjama i izveštavanje za nadgledanje proizvoda, praćenje konkurenata i otkrivanje mogućnosti za rast.

Gmail je Googleova aplikacija za e-poštu. Besplatna verzija uključuje 15 GB besplatnog prostora za pohranu na Google disku. Gmail vam takođe omogućava komunikaciju putem SMS-a, glasovnog ili video chata.

Google Drive je aplikacija za čuvanje podataka u oblaku. Besplatna verzija ima kapacitet do 15 GB datoteka i integriše se s Googleovim aplikacijama — Dokumentima, Tablicama i Slajdovima. Pretražujte po ključnoj reči i filtrirate prema vrsti datoteke, vlasniku i još mnogo toga. Drive čak može prepoznati sadržaj u vašim skeniranim dokumentima i slikama.

Google Kalendar je platforma za organizovanjee i deljenje događaja. Pristupite svom kalendaru u pokretu uz dvosmernu sinhronizaciju sa svojim telefonom ili tabletom. Držite se rasporeda i primajte podsetnike putem e-pošte ili SMS-a.

Google Meet je usluga za video konferencije. Besplatna verzija omogućava razgovore sa do 100 ljudi u trajanju od sat vremena. Podelite svoj ekran ili pristupite beloj tabli. Zakažite sastanke u Google kalendaru i pošaljite pozivnice učesnicima. Premium verzija nudi dodatne funkcije kao što su 24-satni pozivi, snimanje sastanaka, ankete i sobe.

Google Meet

Google Chat je aplikacija za razmenu tekstualnih poruka za timsku saradnju. Sadrži paralelne uređivače, sastanke jednim klikom, zakazivanje, kreiranje dokumenata, deljene datoteke, zadatke i događaje.

Google Alerts vam omogućava da nadgledate web u potrazi za novim sadržajem oko određenih reči i fraza. Primajte upozorenja putem e-pošte u realnom vremenu, dnevno ili sedmično.

Google Trends prikazuje obim određenih upita za pretragu na Google-u u različitim regionima i jezicima. Koristite ga da pratite popularnost ključnih fraza tokom vremena.

Google grupe je su alat za saradnju. Koristite ga za obaveštavanje timova i organizovanje događaja. Napravite prijemno sanduče za saradnju i dodelite razgovore članovima koje će pratiti.

Google Forms je alat za kreiranje i deljenje onlajn obrazaca i anketa i analizu odgovora u realnom vremenu.

Google Forms

Keep je alat za snimanje beleški, lista, fotografija i zvuka. Podesite podsetnike prema lokaciji ili vremenu. Delite kontrolne liste i gledajte stavke koje se čekiraju u realnom vremenu. Sinhronizujte Keep na svim svojim uređajima, tako da je vaš sadržaj uvek sa vama.

Blogger je platforma za kreiranje i objavljivanje blogova. Birajte između šablona jednostavnih za korišćenje ili dizajnirajte nešto novo. Nabavite poddomen blogspot.com ili kupite prilagođenu verziju.

Google Translate je aplikacija za prevođenje do 108 jezika (59 bez internet veze). Odmah prevedite tekst na slikama usmeravanjem kamere. Prevedite dvojezične razgovore u hodu.

Google Voice besplatno poboljšava mogućnosti vašeg telefona, bez obzira na model ili operatera. Koristite jedan broj koji zvoni bilo gde, primajte transkribovane poruke govorne pošte isporučene u prijemno sanduče i obavljajte besplatne pozive i SMS-ove u SAD i Kanadi.

Google Chrome je web pretraživač. S brojnim proširenjima dostupnim putem Google Web Store-a , Chrome je vrlo prilagodljiv – za preduzetnike, programere i profesionalce.

Grow My Store pruža brzu i jednostavnu analizu vaše maloprodajne veb lokacije. Dobijte opšti rezultat, detaljne uvide i preporuke koje će vam pomoći da ojačate svoje poslovanje. Pogledajte kakav je vaš sajt u poređenju sa maloprodajnom konkurencijom. Pristupite bazi podataka resursa i kuriranim Google alatima.

Grow with Google pruža alatke i resurse za proširenje vaših veština. Zaradite sertifikate za karijeru i pristupite programima i inicijativama za mala preduzeća i startapove.

Rastite uz Google

Market Finder identifikuje nova potencijalna tržišta i informacije za početak prodaje kupcima kod kuće i širom sveta. Možete planirati operacije prilagođene vašoj ciljnoj publici — uključujući lokalizaciju, plaćanja, brigu o klijentima, poreze, pravne poslove, logistiku i zapošljavanje. Razviti i implementirati međunarodnu marketinšku strategiju.

Google AdSense je alatka za objavljivače da monetizuju svoj onlajn sadržaj, koji pruža Google Ads. AdSense funkcioniše tako što uparuje oglase sa vašim sajtom na osnovu njegovog sadržaja i posetilaca.

Google za startupe je centar za pronalaženje proizvoda, resursa i programa za svaku fazu poslovnog puta. Nabavite taktike i alate o raznim temama pokretanja. Povežite se sa kolegama osnivačima i stručnjacima u vašem lokalnom preduzetničkom ekosistemu.

YouTube je Google-ova besplatna platforma za deljenje video zapisa. Koristite ga da naučite nove veštine, plasirate svoje proizvode ili usluge ili ih prodajete putem striminga uživo.

Google marketing platforma

Alati za digitalni marketing

Google Marketing Platform je centralna platforma za oglašavanje i analitiku. Nabavite besplatne alatke za poboljšanje marketinga, kao što su analitika veb lokacija i aplikacija, intuitivno testiranje i još mnogo toga.

Google Analytics vam omogućava da merite saobraćaj, posetioce i drugo na vašim veb lokacijama i u aplikacijama. Pratite prodaju i konverzije preko oglasa, video snimaka, veb lokacija, tableta i pametnih telefona. Shvatite koji delovi vaše veb stranice imaju dobar učinak, izmerite uspeh svojih programa društvenih medija i kreirajte bolje ciljane oglase.

Planer ključnih riječi je alatka za istraživanje u Google Ads-u. Pronađite ključne reči koje su najrelevantnije za vaše poslovanje i steknite uvid u njihovu učestalost pretraživanja i kako su se te fraze menjale tokom vremena.

Google Data Studio prikazuje podatke vizuelno. Brzo kreirajte interaktivne izveštaje i kontrolne table. Ugradite svoj izveštaj za bilo koju veb stranicu. Sarađujte u realnom vremenu.

Google Optimize je platforma za testiranje varijanti veb sajta i za uvid u njihov učinak u odnosu na vaš cilj. Optimizator će pratiti rezultate vašeg eksperimenta i reći vam koja varijanta je vodeća.

Tag Manager je alatka za upravljanje svim oznakama vaše veb lokacije. Dodajte i ažurirajte oznake da biste bolje razumeli konverzije, analitiku i još mnogo toga. Brzo usvojite nove marketinške strategije pomoću ugrađenih šablona za Google i oznake nezavisnih proizvođača za merenje i marketing.

Tag Manager

Rich Media Showcase oobjavljuje inovativne kampanje vrhunskih oglašivača i agencija za vašu inspiraciju.

Google Digitalna garaža nudi onlajn kurseve i vebinare za razvoj vaših veština. Teme uključuju digitalni marketing, pokretanje veb stranice, onlajn oglašavanje i širenje na druge zemlje.

Alati za razvoj web stranica

Google Developers je resurs za pristup alatima za pravljenje veb aplikacija. Pregledajte imenik programera odobrenih od strane Google-a i druge resurse.

Google Search Central, ranije Google Webmasters, pruža alatke i resurse za performanse organske pretrage vaše veb lokacije, bezbednosne probleme, vidljivost Search Console i još mnogo toga.

Google Search Central

Google Search Console vam pomaže da nadgledate, održavate i rešavate probleme sa prisustvom vašeg sajta u Google-ovim rezultatima organske pretrage. Potvrdite da Google može da pronađe i indeksira vaš sajt. Shvatite kako se rangira. Pregledajte podatke o saobraćaju, rešite probleme sa indeksiranjem i primajte upozorenja kada Google naiđe na probleme.

Test prilagođenosti mobilnim uređajima vam omogućava da procenite koliko lako posetilac može da koristi vaš sajt na mobilnom uređaju. Samo unesite URL da biste videli njegove rezultate.

Google PageSpeed ​​Insights izveštava o brzini preuzimanja stranice na mobilnim i desktop uređajima i daje predloge za poboljšanje.