1. Fotografije privlače 39% više interakcija

Fotografije na FB privlače veću pažnju od linkova, videa ili teksta. One čine preko 90% najzanimljivijih postova. Prema Kissmetrics-u fotografije dobijaju 53% više lajkova, 104% više komentara i 84% više klikova nego tekstualne poruke. Takođe i podaci Vishpora pokazuju da fotografije dobijaju 120% više angažmana od prosečnog posta, dok foto albumi dobivaju 180% više angažmana. Ako imate više fotografija za deljenje, bolje da ih stavite u album nego da objavljujete pojedinačno.

2. Kraći postovi imaju 23% više interakcije

Pisanje postova do 250 znakova donosi 60% više angažovanja dok postovi sa manje od 80 znakova donose i do 66% više angažmana. U svakom slučaju najbolje ne pisati dugačke tekstove. Verovatno zato što su na Facebooku popularnije fotografije.

3. Korišćenje emotikona povećava komentare preko 30%

Ako ste mislili da su emotikoni samo za tinejdžere, niste u pravu. Emotikoni mogu značajno da utiču na veću stopu angažovanja. Ne samo da postovi sa emotikonima dobijaju 33% više komentara, oni se dele i mnogo češće. Takođe se i lajkuju više od postova bez emotikona. Emotikoni imaju tendenciju da dodaju ljudsku stranu komunikaciji i privlačni su korisnicima..

4. Stope angažmana krajem nedelje su veće za 18%

U poređenju sa drugim danima u sedmici, studija Buddimedie je utvrdila da su stope angažmana na Facebooku krajem nedelje za 18%. Kako kažu, „Što je manje ljudi na poslu, više je na Facebooku“. Studija je takođe razmatrala različite industrije, uključujući sport, prodaju, automobilsku industriju i zdravstvo, kako bi se vidjelo koji su dani najbolji po zanimanjima. Iako su se razlikovali, većina korisnika je najviše bila aktivna krajem nedelje. Najmanje je bilo korisnika ponedeljkom ili utorkom!

5. Objave sa pitanjima dobijaju 100% više komentara

Ako želite dobiti što više komentara postavljanje pitanja korisnicima su najbolji način da to postignete. Prema infografiji kompanije Kissmetrics, pitanja dobijaju 100% više komentara od standardnih tekstualnih poruka. HubSpot ima sličan nalaz iako ovi podaci ukazuju na to da postovi sa pitanjima često dobijaju manje lajkova i deljenja nego druge vrste postova. Ono što je interesantno u ovoj statistici je da HubSpotovi podaci pokazuju da pitanja koja privlače najviše komentara imaju ograničenu opciju odgovora kao; „treba li“ ili „ko je“. Manje komentara imaju pitanja koja počinju na „zašto“ i „kako“, kod kojih korisnik mora duže misliti da napiše odgovor.

6. Preko 30% korisnika FB prati nagradne igre

Ako tražite nove fanove, nagradne igre su dobar način da se podstaknu lajkovi. Izveštaj koji je objavljen  ove godine pokazao je da 35% članova  Facebooka lajkuje stranice koje organizuju razna takmičenja. Ispostavilo se da ovo funkcioniše pošto naslovi u stilu takmičenja donose 5,5 puta više komentara nego obični postovi.

7. Preko 40% korisnika FB prati stranice sa popustima

Prema Soalli Stacked, 42% Facebook fanova prate stranice koje često daju popuste. Studija je pokazala da su kampanje koje su davale popuste imale mnogo veće stope angažmana. Pokloni i nagradne igre došli su odmah iza popusta kao visoko angažovani tipovi postova.