najčešća pitanja

Najčešća pitanja:

Koje usluge nudite?

Konsultacije u vezi prodaje proizvoda ili usluga, izrada i održavanje sajtova, FB stranica, SEO optimizacija, obrada fotografija, izrada reklama i prezentacija, uslužno reklamiranje…

Mogu i sam da se reklamiram, zašto mi je potreban neki marketing menadzer ili kosultant?

Prošla su vremena kad je za reklamu bilo dovoljno predati nekoj redakciji tekst oglasa, ili poslati faks sa logom firme. Danas je oglašavanje postalo toliko sofisticirano da su mnoge kompanije počele da otvaraju ne samo radna mesta, već i čitave sektore koji se bave internet marketingom. Traži se poznavanje rada sa aplikacijama, fotografijom, kreiranje privlačnog teksta, upravljanje društvenim mrežama, sajtom, komunikacija sa klijentima, korišćenje raznih marketing alata i osnove programiranja. Uz sve to ide neprekidno usavršavanje jer je marketing veoma dinamična oblast.

Imam profil na FB i oglašavam se preko njega, jel mi je potrebna i FB poslovna stranica?

Profil na FB je namenjen pre svega za sticanje prijateljstva i razmenu poruka sa prijateljima. Za poslovnu upotrebu je dosta ograničen, za razliku od FB stranice gde imate veće mogućnosti da predstavite posao ili uslugu kojom se bavite. Osim osnovnih podataka firme mogu se postaviti i tabovi koji uključiju lokaciju, proizvode, fotografije, video prezentacije, društvene mreže na kojima ste aktivni, i ostalo što mislite da je potrebno. Postoji i mogućnost plaćenog oglašavanja, uvida u statistiku stranice,  korišćenja alata za oglašavanje i dr.

Jel neophodno imati svoj sajt?

Ako mislite da se ozbiljno bavite nekim poslom preko Interneta onda jeste!  Za razliku od društvenih mreža gde ste ograničeni prostorom, reklamama i raznim pravilima, na svom sajtu možete se mnogo detaljnije predstaviti publici i povećati domet poslovanja.. Možete voditi blog, do detalja opisati i predstaviti svoj proizvod, postaviti online prodavnicu,  fotografije i video prezentaciju, komunicirati online sa posetiocima, praviti bazu klijenata i dr. Samim tim je i veća verovatnoća da ćete prodati svoju uslugu ili proizvod. Preko analitike je moguće pratiti  broj poseta i odakle stizu i prema tome usmeravati reklamu. Štaviše, možete pratiti u svakom trenutku koliko je posetioca na vašem sajtu, i na kojim stranicama se najduže zadržavaju, odnosno koje teme su im najinteresantnije.

Zašto bih obrađivao neku fotografiju i tekst za reklamu kad ih mogu skinuti sa Interneta?

Zato što tako nećete daleko stići u marketingu. Publici su dosadile iste ili slične fotografije i tekstovi, morate biti originalni i različiti da bi privukli pažnju. Znači uvek originalna slika, tekst i način reklamiranja..

Zašto bih plaćao oglašavanje kad mogu negde besplatno da se reklamiram?

Besplatno reklamiranje putem postavljanja oglasa na raznim oglasnim portalima, ili na FB oglasnim grupama je dobro u početku, kako bi videli koliko su drugi zainteresovani za vaš proizvod, i šta ih najviše u vezi toga zanima. To može biti polaz za pravljenje reklame, ali da bi se došlo do veće publike mora se uraditi i plaćen oglas.  Jednostavno, vrlo mali deo FB publike prati oglasne grupe i to uglavnom kad nešto prodaje.  Štaviše, više se isplati davati po dolar dnevno na reklamu nego celog dana postavljati oglas po grupama.

Imate li cenovnik?

Orijentacione cene možete pogledati ovde.

Postoji li mogućnost da vam platim svojom robom/uslugama, ili kasnije kad mi krene posao?

Postoji, ali za sada se to odnosi samo na zdravu hranu. Zainteresovan sam to da promovišem.

Zainteresovan sam za saradnju, kako dalje?

Jednostavno mi pošaljite poruku preko kontakt forme na ovom sajtu, ili na moj FB profil, ili FB stranicu.