Izrada sajta i SEO

Izrada sajta i SEO

Izrada sajta i SEO optimizacija predstavljaju početak svakog uspešnog online posla. Pre izrade sajta morate shvatiti da je vaš sajt direktan odraz vas i vašeg posla. Zbog toga je izgled veb stranice važan faktor u određivanju koliko će biti uspešan. Ukratko, ako vaša stranica na prvi pogled ne izgleda profesionalno i nije prijatna za oči, većina ljudi će pretpostaviti da su vaši proizvodi i/ili usluge slični. Što uopšte ne mora biti tačno.

S druge strane, mogli biste pogrešiti u preterivanju sa dizajnom. Možete napraviti sajt koji će imati odličan izgled, ali se može pokazati nepouzdanim i dugo vremena trošiti na učitavanje. Za posetioca nema ništa lošije od predugog čekanja da se sajt učita, i većina će zatvoriti prozor pregledača. To će vas svakako koštati poseta..

Bitno je neke stvari razmotriti prilikom izrade sajta i SEO optimizacije. Ako imate web-shop i vaša prodaja ne ide kako ste se nadali, razmotrite redizajn sajta. Trošenje novca na poboljšanje izgleda vašeg veb sajta je mnogo bolja investicija od bacanja novca na pokušaj oglašavanja sajta, koji jednostavno nije dovoljno dobar da proda vaš proizvod ili usluge.

Sadržaj je kralj

Sledeća važna stvar(ako ne i najvažnija) prilikom izrade sajta je sadržaj. Sadržaj mora biti relevantan, sa osećajem i razumevanjem za kupca. Kada neko traži nešto posebno i posećuje vašu veb stranicu, posećuje je sa razlogom. Vaša stranica ima nešto što žele, bilo da je to vaš proizvod, usluga i / ili informacije. Ako ne mogu dobiti ono što traže, nastaviće tražiti na nekoj drugoj lokaciji. Da biste mogli zadržati svoje posetioce morate im dati razlog za to. Obezbeđivanjem kvalitetnog sadržaja postići ćete ovaj cilj.

Kad se radi o sadržaju, trebalo bi da na sajtu pokrenete blog u vezi sa temom sajta i pišete o onom što bi moglo interesovati posetioce. Verovatno će se kasnije vratiti i pročitati i druge postove jer će znati šta da očekuju. Za SEO optimizaciju teksta bi trebalo da uradite istraživanja ključnih reči. Pokušajte da saznate koje reči koriste posetioci u pretragama kada žele čitati o vašoj niši i vašoj temi? Dobar alat za istraživanje je KeywordPlanner. Koristite te reči u naslovima i tekstu. Ne zaboravite da naslov treba biti privlačan a tekst čitljiv.

Korišćenje društvenih medija je najbolji način da se dođe do publike. Zato bi sajt trebalo da ima Facebook stranicu. Deljenje na Facebook-u je dobra marketinška strategija. Ne zaboravite Instagram i Twitter!

Pre izrade sajta odredite cilj izrade web sajta!

Zapamtite da su jednostavni, jasni, informativni i dobro dizajnirani sajtovi najuspešniji.